Transfernieuws

Update: 'Ajax strijdt met Real Madrid én FC Barcelona om handtekening van Güler'

Update: 'Ajax strijdt met Real Madrid én FC Barcelona om handtekening van Güler'

22-06-2023 15:45 Laatste update: 18:09

Ajax mag zich zorgen maken om Spaanse concurrentie voor de handtekening van Arda Güler. Niemand minder dan Real Madrid zou geïnteresseerd zijn in de achttienjarige sensatie uit Turkije. 

Volgens het Spaanse AS volgt De Koninklijke de ontwikkelingen van Güler op de voet. De Turkse aanvaller maakte onlangs indruk bij de nationale ploeg van Turkije en schoot fantastisch binnen tegen Wales. 'Madrid volgt Turkse Messi', stelt de krant. Door de ontsnappingsclausule van achttien miljoen euro is Güler ook voor de topclubs een zeer interessante optie voor de breedte en de toekomst.

De prestaties van Güler worden opgemerkt in de voetbalwereld: in de Turkse bekerfinale was de tiener al beslissend met een assist en werd ook Man van de Wedstrijd. Na de interland tegen Wales lijken de grote clubs wakker te worden.

Volgens AS was Sevilla de afgelopen weken de hoofdkandidaat om de tiener in te lijven, maar ook ploegen uit de Premier League, Milan en Porto lijken in de strijd om zijn handtekening. Ajax wordt niet genoemd door de krant, maar de Amsterdammers kunnen Güler wel meer speeltijd bieden en de focus op de ontwikkeling van de speler liggen.

Update: Sport claimt dat naast Real Madrid ook FC Barcelona vol voor de zeventienjarige Arda Güler wil gaan. Volgens het Spaanse platform proberen de Catalanen de Turkse balvirtuoos te verleiden met een mooi stappenplan voor de toekomst. Het is nog niet duidelijk bij welke club de voorkeur van Güler ligt. Het talent van Fenerbahçe heeft nog een contract tot de zomer van 2025 in Turkije.