Transfernieuws

'Aboukhlal ontvangt aanbiedingen uit Engeland, Duitsland en Spanje'

'Aboukhlal ontvangt aanbiedingen uit Engeland, Duitsland en Spanje'

22-06-2023 15:17

Zakaria Aboukhlal beleefde een sterk eerste seizoen bij Toulouse FC en geniet nu onder meer de interesse van Brighton & Hove Albion FC, meldt Voetbal International. De Marokkaans-Nederlandse aanvaller kan tevens aanbiedingen ontvangen uit Duitsland en Spanje. 

Aboukhlal maakte vorig sezoen de overstap van AZ en werd al snel een onbetwiste basisspeler bij de Franse promovendus. Toulouse sloot het seizoen sterk af als middenmoter en wist zelfs de Coupe de France te winnen. In de finale werd overtuigend met 5-1 van FC Nantes gewonnen.

Brighton wil serieus werk maken van de jonge aanvaller en wil om de tafel om een transfer te bespreken. In Spanje is Real Betis geïnteresseerd en in de Bundesliga hoopt Bayer Leverkusen op de doelpuntenmaker. Aboukhlal profileerde zich in de Ligue 1 met tien doelpunten en vijf assists. Bovendien scoorde de speler vijf keer in de Coupe de France. 

Toulouse kan een fraai bedrag vragen voor Aboukhlal, aangezien hij nog tot 2026 onder contract staat bij de club. De speler raakte aan het einde van het seizoen in opspraak nadat hij vrouwonvriendelijke teksten zou hebben geroepen in Toulouse en werd uit de selectie gezet, maar na onderzoek werd de voormalig speler van onder meer PSV weer opgenomen in de selectie.