Nieuws

‘Atletico Madrid lijkt serieus werk te maken van voormalig Barcelona-doelwit'

‘Atletico Madrid lijkt serieus werk te maken van voormalig Barcelona-doelwit'

22-06-2023 14:15

Sofyan Amrabat maakt zich op voor een mogelijke zomertransfer van Fiorentina naar de Spaanse competitie. Hoewel FC Barcelona oorspronkelijk hoog op de lijst stond als potentiële bestemming, lijkt Amrabat nu volgens L'Équipe dichter bij een deal met Atlético Madrid te zijn.

De Franse sportkrant meldt dat de gesprekken tussen de middenvelder en de ploeg uit Madrid in een ‘vergevorderd’ stadium zijn. Eerder dit jaar was FC Barcelona nog in de markt om de oud-speler van FC Utrecht, Feyenoord, Club Brugge en Hellas Verona op huurbasis over te nemen. Geruchten gingen rond dat Barça deze zomer weer een poging zou doen, maar nu lijkt de club andere prioriteiten te hebben.

Amrabat heeft bij Fiorentina nog een contract voor één seizoen. De afgelopen jaren heeft hij zich in Florence ontpopt tot een cruciale kracht op het middenveld. In totaal speelde hij het afgelopen seizoen 49 wedstrijden voor de club, waaronder de verloren UEFA Conference League-finale tegen West Ham United.

Tijdens het recente WK in Qatar maakte de in Nederland geboren Marokkaan een ijzersterke indruk bij de Leeuwen van de Atlas. Marokko bereikte de halve finale waarin het uiteindelijk ten onder ging tegen Frankrijk.