Transfernieuws

Gepresenteerd en wel: Tahirovic zet voor vijf jaar zijn handtekening bij Ajax

Gepresenteerd en wel: Tahirovic zet voor vijf jaar zijn handtekening bij Ajax

21-06-2023 16:53 Laatste update: 17:06

Ajax heeft Benjamin Tahirovic officieel gepresenteerd. De middenvelder wordt overgenomen van AS Roma en tekent een meerjarig contract in Amsterdam.

Afgelopen zondag kwam de bliksemtransfer van Tahirovic plots in het nieuws. Ajax-directeur Sven Mislintat is gecharmeerd van de Bosnische middenvelder, die mede wegens de financiële nood mocht vertrekken uit Rome. Tahirovic tekent een contract voor vijf seizoenen in Amsterdam.

Met Tahirovic haalt Ajax een middenvelder binnen die vooral als controleur uit de voeten kan. De speler lijkt op het eerste oog dan ook de gedoodverfde opvolger van Edson Álvarez, die naar alle waarschijnlijkheid op korte termijn gaat vertrekken uit Amsterdam. Borussia Dortmund is dicht bij een overgang van de Mexicaan.

Ook zelf geeft Tahirovic aan dat hij zich het meeste comfortabel voelt op de 'zes'. "Het past bij mijn speelstijl en kwaliteiten als speler", begint hij op de clubsite van de Asmterdammers. "Het team, de fans, de spelers en het project wat Ajax heeft. Ik denk dat ik daar goed bij pas. Ik denk dat dit nu de juiste stap voor mij is", besluit hij.