Reactie

'Doordat Feyenoord mij liet gaan, konden andere spelers zich verder ontwikkelen'

'Doordat Feyenoord mij liet gaan, konden andere spelers zich verder ontwikkelen'

15-06-2023 11:25

Fredrik Aursnes en Feyenoord hebben de juiste keuze gemaakt door de wegen te scheiden, volgens de huidige Benfica-middenvelder. De kampioen van Portugal zette de deur open voor andere spelers zoals Mats Wieffer, die Feyenoord dit seizoen naar de landstitel hielp.

Aursnes volgde Feyenoord dit seizoen nauw op de voet. "Ze hebben een enorm goed seizoen gedraaid", vertelt Aursnes in Feyenoord Magazine. "Ik heb ze vanuit Portugal met heel veel plezier gevolgd. Als het paste in ons schema, zat ik altijd voor de televisie. Dat dit zo snel is gelukt, betekent dat er fantastisch is gewerkt door de staf en het team. Ik denk dat Arne Slot de belangrijkste reden is dat dit is gelukt. In het jaar dat ik met hem heb gewerkt, heb ik ervaren dat hij een ongelofelijk goede coach is", blikt Aursnes terug.

De Noorse controleur liet een plekje op het middenveld achter toen hij vertrok naar Benfica. Dit gat werd opgevuld door spelers als Sebastian Szymanski, Quinten Timber en Wieffer. "Achteraf gezien is het voor Feyenoord ook een goede beslissing geweest om me te laten gaan. Daardoor hebben andere spelers zich verder kunnen ontwikkelen. Mats Wieffer bijvoorbeeld heeft een fantastisch seizoen achter de rug", verkondigt Aursnes.