Transfernieuws

'Verrassende move: niet Real Madrid, maar Arsenal aast op Chelsea-aanvaller'

'Verrassende move: niet Real Madrid, maar Arsenal aast op Chelsea-aanvaller'

14-06-2023 18:52

Arsenal is bezig met een opmerkelijke transfer. De club heeft interesse in het aantrekken van Kai Havertz van stadsgenoot Chelsea, zo melden The Athletic en Fabrizio Romano. Havertz zelf staat open voor de overstap, maar de clubs moeten nog onderhandelen over de transfersom.

Eerder werd Havertz gelinkt aan Real Madrid, maar die transfer lijkt nu onwaarschijnlijk. Arsenal heeft zich nu onverwachts gemeld bij Chelsea voor de veelzijdige aanvaller. Chelsea vraagt ongeveer 88 miljoen euro voor de Duitse international. Arsenal heeft op dit moment niet de financiële middelen om dat bedrag te betalen, maar volgens bronnen van Romano zou Chelsea bereid kunnen zijn om de vraagprijs te verlagen.

Havertz zelf zou wel interesse hebben in een transfer binnen Londen. Bij Arsenal kan hij komend seizoen in de Champions League spelen, terwijl Chelsea na een teleurstellend seizoen niet eens Europees voetbal zal spelen. Arsenal heeft echter ook belangstelling getoond voor Declan Rice en lijkt daar nu zelfs prioriteit aan te geven.

Drie jaar geleden maakte Havertz de overstap van Bayer Leverkusen naar Chelsea, waarvoor Chelsea destijds ongeveer tachtig miljoen euro betaalde. In zijn eerste seizoen scoorde de Duitser de winnende goal in de finale van de Champions League. Afgelopen jaar had Havertz echter moeite om zijn vorm te vinden.