Nieuws

Nieuws uit België: dader achter Van Bommel-overval zit celstraf van vier jaar uit

Nieuws uit België: dader achter Van Bommel-overval zit celstraf van vier jaar uit

13-06-2023 19:18

De man die Mark van Bommel in oktober 2022 probeerde te overvallen moet een celstraf van vier jaar uitzitten, meldt Het Laatste Nieuws. Jamaleh Haban M. had een heel bijzonder motief voor deze gewelddadige poging. Hij probeerde namelijk een profcontract bij Royal Antwerp af te dwingen.

Naast zijn celstraf van vier jaar moet de dader ook een bedrag van 5.000 euro overmaken aan Van Bommel als schadevergoeding. Uit de rechtszaak bleek dat M. al eerder contracten probeerde af te dwingen bij twee andere Belgische clubs. Zijn advocaat pleitte dat de schuldige M. minderjarig was op het moment van de overval op de Nederlandse coach. Uit medische tests bleek hij 25 jaar oud te zijn en daarom kon M. als een volwassene gestraft worden.

Van Bommel werd vorig jaar opgewacht in een parkeergarage en leek slachtoffer te worden van 'carjacking'. De coach van The Great Old reed snel achteruit, raakte een geparkeerde auto en wist te ontsnappen. Via de GSM van M. kwam het Belgisch Openbaar Ministerie erachter dat de dader een profcontract wilde afdwingen. Ook werd Van Bommel bedreigd. "Luister Mark, het leven van je familie hangt hier van af, laat mij een profspeler worden. Ga niet naar de politie, we zullen jou en je familie vermoorden. We weten waar je woont", luidde het op de telefoon van de dader.