Transfernieuws

Knutsen haakt af voor Ajax-trainerschap: 'Verlaat Bodø alleen voor iets speciaals'

Knutsen haakt af voor Ajax-trainerschap: 'Verlaat Bodø alleen voor iets speciaals'

12-06-2023 08:29

Kjetil Knutsen heeft gereageerd op het nieuws dat zijn overgang naar Ajax niet doorgaat. De Noor benadrukt dat hij FK Bodø/Glimt niet middenin het seizoen wil verlaten.

"Ik heb geen andere plannen dan bij Glimt te zijn", steekt Knutsen van wal, geciteerd door De Telegraaf. "Ik heb het al vaak gezegd - en ik zeg het nog een keer - ik heb het naar mijn zin hier. Punt. Op dit moment is Bodø voor mij een ongelooflijk goede plek om te zijn."

Knutsen was bij Ajax in beeld om John Heitinga op te volgen. Directeur voetbalzaken Sven Mislintat reisde zelfs naar Noorwegen af om de coach te overtuigen, terwijl het management van Knutsen ook in Amsterdam is geweest. Uiteindelijk kwam er een ‘kink in de kabel’, waardoor Ajax door moest schakelen naar Maurice Steijn.

"Ik wil sterk benadrukken dat het voor mij heel moeilijk is om iets te laten vallen midden in een seizoen”, vervolgt Knutsen. "Het team halverwege het seizoen in de steek laten zou ik alleen doen voor een heel speciale uitdaging."

Volgens De Telegraaf beschikt Knutsen over een bijzonder contract bij FK Bodø/Glimt. De trainer zou meedelen in de transferopbrengsten. Bovendien had hij een afkoopsom van 2,5 miljoen euro. Na het afhaken van Knutsen is Ajax doorgeschakeld naar Steijn.