Nieuws

Update: 'Dortmund hoopt Álvarez in te lijven, Bayern zoekt verder naar PL-speler'

Update: 'Dortmund hoopt Álvarez in te lijven, Bayern zoekt verder naar PL-speler'

15-05-2023 20:30 Laatste update: 20:30

Edson Álvarez staat in de belangstelling van Bayern München en Borussia Dortmund. Dat weten De Telegraaf en Voetbal International maandagmiddag te melden.

Álvarez lijkt bezig te zijn aan zijn laatste weken als Ajacied en zou komende zomer een prachtige transfer kunnen maken. Dortmund en Bayern zijn beide in de markt voor de Mexicaanse middenvelder, al lijkt eerstgenoemde het meest concreet te worden. Ajax zou veertig miljoen euro willen vangen voor de middenvelder. Afgelopen zomer stond Álvarez al in de belangstelling van Chelsea, maar toen lieten de Amsterdammers hem niet gaan. Naar verluidt hadden The Blues destijds 63,25 miljoen euro over voor de Mexicaan.

De interesse van Bayern komt mede door de nieuwe trainer Thomas Tuchel. De Duitse trainer stond aan het roer bij Chelsea, toen de Londenaren Álvarez naar Stamford Bridge wilden halen. Der Rekordmeister gaat naar verluidt spoedig om de tafel met technisch directeur Sven Mislintat.

Álvarez kwam in de zomer van 2019 voor vijftien miljoen euro over van de Mexicaanse Club América. Na een lastig eerste jaar knokte hij zich in de basis en groeide hij uit tot onmisbare speler voor Ajax.

Update: De Duitse journalist Florian Plettenberg meldt dat Bayern toch niet geïnteresseerd is in Álvarez. 'De mensen binnen de club zijn gecharmeerd van hem, maar hij is op dit moment geen transfertarget', schrijft hij in een Twitter-bericht. Volgens de journalist van de Duitse tak van Sky Sports zou trainer Tuchel een Premier League-speler prefereren. De interesse van Borussia Dortmund wordt wel bevestigd door Plettenberg. Naar verluidt zijn er al gesprekken gevoerd met het management van de Mexicaan.