Reactie

Meijer weet nog niet of hij Cillessen gaat vervangen: 'Denk je altijd over na'

Meijer weet nog niet of hij Cillessen gaat vervangen: 'Denk je altijd over na'

13-05-2023 15:21

NEC-trainer Rogier Meijer wil nog niets kwijt over de mogelijke vervanging van Jasper Cillessen. De ervaren doelman blundert week op week, waardoor de vraag naar reservekeeper Mattijs Branderhorst groter is dan ooit.

In de Gelderse derby tegen Vitesse gaf Cillessen twee doelpunten cadeau, waardoor er een 1-4 nederlaag werd ingeluid. Datzelfde deed hij tegen Heerenveen, toen er met 2-3 werd verloren en afgelopen vrijdag zag de voormalig Barcelona-sluitpost er bij tijd en wijle ook niet heel lekker uit.

Een patroon, en dus is het logisch dat er door supporters en analisten vraagtekens worden gezet bij het opstellen van Cillessen, al wil Meijer er niets over kwijt. "Over wijzigingen in je opstelling denk je altijd na, maar dat wil niet zeggen of dat wel of niet gebeurt", aldus de oefenmeester in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik heb afgelopen week ook met Jasper gesproken en gevraagd hoe hij ervoor staat en hoe hij zich voelt. Dat ga ik ook komende week doen. Daarmee insinueer ik niets over een eventuele maatregel."

Hij wilde dus nog niets zeggen over de mogelijke vervanging van de Oranje-international. "Hoezo moet ik het al over de opstelling van volgende week hebben? Die bespreek ik altijd eerst met de spelers voordat ik dat met jullie doe. Jullie zien vanzelf wie er spelen tegen AZ."

NEC staat momenteel op de tiende plaats in de Eredivisie en kan in theorie nog de achtste plaats bereiken. Die geeft recht op plaatsing voor de play-offs om Europees voetbal.