Nieuws

VN TV-gids: kampioenswedstrijd in Engeland en beslissing valt in Eredivisie

VN TV-gids: kampioenswedstrijd in Engeland en beslissing valt in Eredivisie

07:00, Vandaag Laatste update: Gisteren, 23:56
3

Is er voetbal vandaag? Iets wat de échte liefhebbers zich elke dag afvragen. VoetbalNieuws.nl zet de leukste duels op een rijtje én informeert je waar deze te volgen zijn. Neem daarnaast hier vooral zelf een kijkje welke wedstrijden er afgewerkt worden voor vandaag.

Manchester City - West Ham United

Arsenal stond lang op een goede plek in de Premier League, maar aan het einde van de rit lijkt Manchester City toch weer met de titel aan de haal te gaan. In eigen huis moet er nog wel even afgerekend worden met West Ham United, dat voorafgaand aan het duel al weet dat ongeacht het resultaat tegen Manchester City het als negende zal eindigen in de Premier League. De kampioenswedstrijd begint om 17.00 uur en is te zien op Viaplay!

Galatasaray - Fenerbahce

In Turkije kan Galatasaray, met onder meer oud-Ajacied Hakim Ziyech, landskampioen worden. Uitgerekend tegen rivaal en directe concurrent Fenerbahce kan de titel worden binnengehaald. Met nog twee speelrondes te gaan bedraagt de voorsprong zes punten in het voordeel van Gala, dat dus aan een gelijkspel genoeg heeft om zich te kronen tot kampioen. Het duel begint om 18.00 uur en is te zien op Ziggo Sport.

Beslissing in de kelder van de Eredivisie

In Nederland gaat vandaag duidelijk worden welke Eredivisie-club zich direct handhaaft en welke club de play-offs in moet. Nummer zestien Excelsior gaat in de laatste speelronde op bezoek bij stadgenoot Feyenoord, terwijl nummer vijftien RKC Waalwijk het opneemt tegen landskampioen PSV. Excelsior en RKC hebben beide 29 punten, maar de Waalwijkers hebben drie goals voordeel qua doelsaldo. Mochten beide ploegen stunten en drie punten pakken, kan het zelfs zo zijn dat Heracles Almelo zestiende wordt en de play-offs in moet. Kortom: gegarandeerd spektakel. Alle duels beginnen om 14.30 uur en zijn te zien op de kanalen van ESPN.