Reactie

Onrust bij Bayern: 'Hij wordt niet langer onvoorwaardelijk vertrouwd'

Onrust bij Bayern: 'Hij wordt niet langer onvoorwaardelijk vertrouwd'

24-04-2023 11:58

Het is crisis met hoofdletter C bij Bayern München. Sinds het ontslag van Julian Nagelsmann en de aanstelling van Thomas Tuchel gaat het sportief gezien beroerd met Der Rekordmeister. Volgens boulevardkrant BILD komt op 22 mei bij een vergadering van de raad van commissarissen 'alles' op tafel te liggen en zijn verschuivingen in het bestuur niet ondenkbaar.

Door de pijnlijke 3-1 nederlaag bij FSV Mainz is Bayern de koppositie kwijt aan Borussia Dortmund. Met nog vijf wedstrijden te gaan is de achterstand één punt. Toen Nagelsmann ontslagen werd stond de Duitse topclub nog eerste in de Bundesliga en was het nog actief in de Champions League en de DFB-Pokal.

Zeven wedstrijden later is alles anders en wist Bayern maar twee van de afgewerkte wedstrijden onder Tuchel te winnen. De positie van Hasan Salihamidzic staat ter discussie, weet Der Kicker. 'De sportief directeur wordt niet langer onvoorwaardelijk vertrouwd door de spelers', meent de krant. 'Intern zijn er twijfels of het sportbestuur wel goed genoeg voor FCB is. Of beter gezegd: de meningen stapelen zich op dat Der Rekordmeister een maatje te groot voor hem is.'

Op 22 mei wordt er volgens BILD meer duidelijk welke koers Bayern gaat varen. Dan staat er een overleg met de rvc op de planning. 'Alles komt op tafel te liggen, ook de rol van de sportief directeur wordt besproken', aldus het dagblad. Ook de positie van CEO Oliver Kahn (contract tot medio 2024) is daarbij onderwerp van gesprek. Salihamidzic ligt nog tot 2026 vast.