Wedstrijdverslag

Barcelona verslikt zich in Girona en profiteert niet optimaal van Real-verlies

Barcelona verslikt zich in Girona en profiteert niet optimaal van Real-verlies

10-04-2023 22:55

FC Barcelona heeft maandagavond teleurgesteld in het thuisduel met Girona FC. De ploeg van Xavi Hernández was niet bij machte om het de nummer elf van de Primera División lastig te maken in een bloedeloos gelijkspel.

Bij de Catalanen zat Frenkie de Jong nog niet in de wedstrijdselectie. De Nederlander liep richting de interlandperiode van maart een hamstringblessure op en is nog altijd niet fit. De thuisploeg zag Real Madrid in het weekend verliezen en wist dat met een overwinning een gat van vijftien punten kon worden geslagen. Barça was in de eerste helft de sterkere ploeg, maar wist niet goed om te gaan met de opgelegde kansen. Girona hield zich staande, al had de middenmoter daar wel het nodige kunst- en vliegwerk voor nodig. De eerste helft werd afgeloten met de brilstand.

In de tweede helft was het verrassend genoeg Girona dat de grootste kans in de wedstrijd kreeg. Valentín Castellanos liep op doelman Marc-André ter Stegen af en kon afleggen op zijn ploeggenoot, maar ging voor eigen succes en schoot naast. Xavi besloot Jordi Alba als linksbuiten in te brengen voor de aanvallende grinta. De Spanjaard verving Raphinha. 

In de slotfase ging Barça nog op zoek naar de openingstreffer, maar die viel niet meer, ondanks een hakbal van Robert Lewandowski in de slotseconde. Door het teleurstellende gelijkspel is de voorsprong op Real Madrid opgelopen naar dertien punten. Barcelona moet nog tien wedstrijden spelen in de competitie.