Nieuws

Nog altijd geen duidelijkheid over GelreDome: 'Die onzekerheid komt niet door mij'

Nog altijd geen duidelijkheid over GelreDome: 'Die onzekerheid komt niet door mij'

21-03-2023 12:19
1

Vitesse en Michael van de Kuit kunnen nog altijd geen deal sluiten over langer gebruik van GelreDome. Coley Parry, de beoogde eigenaar van de Arnhemse club, stelt dat er al sprake is van een akkoord. Dat spreekt Van de Kuit echter tegen.

De Amerikaanse Parry liet al weten dat de twee partijen eruit zijn, maar dat Vitesse op papierwerk van de tegenpartij wacht. "Zo ingewikkeld is het niet. Het gaat om een simpel huurcontract. Ik sta er vrij eenvoudig in en heb Vitesse gevraagd: "Wat kost het ons om een deal te maken?" Financieel gezien is zo’n opstelling voor mij niet voordelig, maar ik vind dat we het achter ons moeten laten, zodat we ons kunnen bezighouden met voetbal", stelt de Amerikaan tegenover Voetbal International.

Van de Kuit doet volgens Parry lastig. "We hebben elkaar ontmoet in Amsterdam en zijn tot een akkoord gekomen. Vervolgens probeerde de stadioneigenaar de gemeente erbij te betrekken, om wat andere zaken die hij in Gelredome geregeld wil zien, ook nog af te dwingen. Daarom ligt het weer stil."

De claims van Parry worden door Van de Kuit zelf ontkracht. "Parry weet dat ik met hem helemaal geen afspraak kan maken, want hij heeft op dit moment geen enkele positie. Hij is geen eigenaar, geen aandeelhouder en geen bestuurder", stelt de stadioneigenaar tegenover hetzelfde medium. "Coley Parry is gewoon niet goed op de hoogte van de kwestie en daarom is het verstandig dat hij zo min mogelijk zegt."

Dergelijke uitspraken zullen het proces alleen maar verlengen, meent Van de Kuit. "Al eerder gaf ik aan dat bij dit soort gecompliceerde deals het venijn in de staart zit. Het in de openbaarheid brengen van deze gesprekken, helpen de onderhandelingen niet. Een broedende kip moet je niet storen."