Nieuws

Ronaldo valt meteen in de prijzen, ook Arsenal-manager Arteta beloond

Ronaldo valt meteen in de prijzen, ook Arsenal-manager Arteta beloond

08-10-2021 13:26

Cristiano Ronaldo is verkozen tot Speler van de Maand september in de Premier League. De Portugese ster keerde afgelopen zomer na twaalf jaar terug bij Manchester United en drukte meteen zijn stempel.

Ronaldo luisterde zijn rentree op met twee treffers in het competitieduel met Newcastle United. Ook tegen West Ham United was de 36-jarige aanvaller trefzeker. Tegen Aston Villa en Everton scoorde hij niet, maar desondanks maakte hij voldoende indruk om Mohamed Salah af te troeven. De Egyptenaar van Liverpool was ook in de race voor de prijs. Allan Saint-Maximin, Ismaïla Sarr, Antonio Rüdiger en João Cancelo waren de anderen genomineerden.

Ook Mikel Arteta heeft eindelijk reden tot lachen. De Spanjaard beleefde een dramatische seizoenstart met Arsenal, maar inmiddels is de weg omhoog ingezet. The Gunners versloegen in september Norwich City, Burnley én rivaal Tottenham Hotspur. Arteta is daarvoor beloond met de Manager van de Maand-award. Arsenal staat momenteel elfde met tien punten uit zeven wedstrijden.