Nieuws

Brands heeft nieuws over 'PSG-clausule' Simons: 'Het is wel vrij bijzonder'

Brands heeft nieuws over 'PSG-clausule' Simons: 'Het is wel vrij bijzonder'

11-03-2023 08:36
3

Marcel Brands, de algemeen directeur van PSV, heeft bevestigd dat de 'PSG-clausule' die is opgenomen in het contract van Xavi Simons, tot medio 2024 geldig is. De Eindhovense club hoopt desondanks op een langere verbintenis van haar talisman en is aan het oriënteren of die clausule eventueel uit zijn contract kan worden gehaald.

"De kans dat hij terugkeert naar Paris Saint-Germain acht ik niet zo groot. Ik heb er vertrouwen in dat hij volgend jaar gewoon hier speelt", zo vertelt Brands in gesprek met Wilfred Genée, bij het BNR-programma The Friday Move. PSV nam Simons transfervrij over van de Parijzenaren, maar kwam wel tot een speciale clausule. Voor een bedrag van om en nabij de twaalf miljoen euro zou Simons kunnen terugkeren naar PSG.

Brands stelt dat zo'n afspraak eigenlijk nooit de voorkeur geniet van PSV en dat het er lang naar uit zag dat Simons zou worden gehuurd. "Zijn contract liep af, en wij hebben steeds ingezet op het definitief vastleggen van hem. Uiteindelijk is dat in die laatste dagen gelukt. We hebben een vijfjarig contract aangeboden en toen is die clausule ontstaan met het idee van: hij heeft daar een deel van zijn opleiding gehad en wil die deur daarom niet definitief dichtgooien."

PSV wilde 'geen speler beter maken voor een andere club', en zag huren dus niet zitten. "Dat doe je alleen in nood en niet met zo'n jonge jongen waar je heel veel toekomst in ziet. Daarom is die clausule er ontstaan", zo zegt Brands. Hij bevestigt dat Simons tot medio 2024 terug kan keren naar het Parc des Princes. "Ik kan het me niet herinneren, het is wel vrij bijzonder."

De Eindhovenaren willen echter proberen om de clausule uit zijn contract te halen. Simons is met 11 doelpunten en 6 assists in 24 competitiewedstrijden immers van cruciale waarde voor PSV. "Ik denk dat we hebben bewezen dat we iets kunnen bieden. En ik denk niet dat bij hem allen PSG in zijn hoofd zit. Ik denk dat hij straks ook heel graag in de Premier League zou willen spelen. Dus in dat opzicht zijn de kaarten open voor hem. Xavi weet ook dat hij nog stappen moet maken."