Nieuws

Makkelie treedt in dienst van de KNVB en krijgt functie binnen het amateurvoetbal

Makkelie treedt in dienst van de KNVB en krijgt functie binnen het amateurvoetbal

10-03-2023 18:29 Laatste update: 18:47

Danny Makkelie gaat aan de slag bij de KNVB en krijgt een functie als hoofd arbitrage landelijke competities op de afdeling amateurvoetbal. De scheidsrechter zal zijn carrière op het veld combineren met zijn nieuwe baan bij de voetbalbond.

Makkelie was tot voor kort werkzaam bij de Nationale Politie, maar vervolgt zijn loopbaan bij de KNVB. Met zijn nieuwe aanstelling wordt de scheidsrechter verantwoordelijk voor de aanstelling en doorontwikkeling van ongeveer 250 officials in het amateurvoetbal. "We zijn er trots op dat Danny gaat bijdragen aan de ontwikkeling van de arbitrage in het amateurvoetbal", zegt Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal. "Als hoofd arbitrage landelijke competities amateurvoetbal kunnen we niets beter hebben dan de ervaring en competenties van één van de beste scheidsrechters van Europa. Danny heeft een hart voor het scheidsrechtersvak en is een fantastisch boegbeeld voor de arbitrage. We zijn ervan overtuigd dat zijn aanstelling bijdraagt aan de doelstelling om meer scheidsrechters aan de KNVB te binden."

De laatste jaren staat Makkelie te boek als één van de beste scheidsrechters van Nederland. De 40-jarige leidsman maakte afgelopen winter zijn debuut op het WK in Qatar en floot afgelopen week nog de Champions League-ontmoeting tussen Chelsea en Borussia Dortmund.