Nieuws

PSV betreurt besluit over uitfans Cambuur: 'Gastvrijheid is een kernwaarde'

PSV betreurt besluit over uitfans Cambuur: 'Gastvrijheid is een kernwaarde'

09-03-2023 11:22

PSV betreurt het besluit van burgemeester Jeroen Dijsselbloem om uitfans van SC Cambuur te weren in het Philips Stadion. Algemeen directeur Marcel Brands hoopt dat het besluit niet lang van kracht zal zijn. 

Dijsselbloem liet woensdag weten dat fans van Cambuur aankomende zondag niet welkom zijn in het stadion vanwege intimidaties en bedreigingen. De Eindhovensen politie wilde de uitfans niet meer begeleiden en daarom hakte de burgemeester de knoop door. Brands vindt het besluit spijtig. "Gastvrijheid is een van de kernwaarden van PSV. We hopen daarom dat we in de toekomst gewoon weer uitsupporters mogen ontvangen. Zoals dat hoort", meent de directeur, opgetekend door het Eindhovens Dagblad.

Supportersvereniging PSV Fans United heeft zich ook uitgelaten over het besluit en stelt dat de burgemeester zich heeft laten beïnvloeden door een brief van de Nationale Politie. Bedreigingen zijn niet goed te praten, stelt voorzitter Frits Bovers. "Maar acteer daar op en onderzoek dat. Wij hebben stilaan het idee dat men via omwegen en verhalen, die we maar moeten geloven, op een bepaald moment geen uitfans meer toe wil laten. Daar gaat het in onze ogen om."

De vereniging stelt dat de situatie in het wekelijkse veiligheidsoverleg niet is besproken en is daarom overvallen door het besluit. PSV trapt zondag om 16.45 uur af tegen Cambuur.