Nieuws

Sierhuis over Ajax-periode: 'Ik moest druk zetten op Frenkie, maar dat lukte niet'

Sierhuis over Ajax-periode: 'Ik moest druk zetten op Frenkie, maar dat lukte niet'

08-03-2023 08:32

Kaj Sierhuis kijkt met een warm gevoel terug op zijn periode bij Ajax. De 24-jarige spits heeft nog een éénjarig contract bij Stade Reims en weet nog niet hoe zijn toekomst eruit zal gaan zien.

Sierhuis doorliep de jeugdopleiding van Ajax, maar wist nooit door te breken in de Amsterdamse hoofdmacht. Desondanks kijkt uit positief terug op de leerzame jaren in de hoofdstad. "Ik denk dat iedere trainer andere kwaliteiten heeft en uiteindelijk kijk je als speler naar de periode waarin jij jezelf het meest ontwikkeld hebt en het meeste vertrouwen hebt opgedaan richting de volgende jaren. Ik heb bijvoorbeeld altijd heel intensief met Frank Peereboom samengewerkt, daar heb ik hele fijne herinneringen aan."

De 24-jarige spits speelde ook samen met een aantal grote Ajax-talenten. "Ik denk dat ik toch nog steeds wel Frenkie de Jong de allerbeste vind waarmee ik samen heb gespeeld. Als wij elf tegen elf speelden, kwam Frenkie de bal ophalen. Ik moest daar dan druk op zetten, maar dat lukte gewoon nooit. Ik vond dat hij wel echt unieke kwaliteiten had. Dat geldt ook voor Matthijs", vertelt hij in gesprek met Ajax Showtime.

Sierhuis weet nog niet waar zijn toekomst ligt. "Mijn contract loopt na komende zomer nog maar één jaar door bij Stade Reims. Persoonlijk wil ik er dit halfjaar alles aan doen om op topniveau te komen en dan is het deze zomer een kwestie van overleggen met de club en kijken wat voor mij het beste plan is. Dan zullen we kijken of ik bij Stade Reims blijf of dat ik misschien naar een andere club ga, maar dat gaan we eerst bespreken met de club voordat ik daar iets zinnigs over kan zeggen."