Nieuws

Haye hoopt op bekerstunt: 'Hebben laten zien dat er dingen mogelijk zijn'

Haye hoopt op bekerstunt: 'Hebben laten zien dat er dingen mogelijk zijn'

01-03-2023 18:19

Thom Haye kijkt vol vertrouwen uit naar het bekerduel met koploper Feyenoord. De middenvelder van sc Heerenveen hoopt op een bekerstunt en acht de Friezen niet 'kansloos'.

Heerenveen verloor afgelopen zaterdag met 1-4 van RKC Waalwijk. "We waren naïef. We verliezen blijkbaar de grip, dat sluipt er toch in", blikt Haye terug in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Als je 1-0 voorstaat tegen een ploeg die niets in te brengen heeft, maar wel loert op die counters, dan irriteert het me dat we die eerste goal tegenkrijgen door balverlies. Natuurlijk gaat die er heel gelukkig in. En het is hun eerste schot. Maar dat hebben we zelf over ons afgeroepen."

Heerenveen kan zich woensdagavond in de kwartfinale van de KNVB Beker revancheren voor de teleurstellende nederlaag tegen de Waalwijkers. Dan komt koploper Feyenoord op bezoek, een bekende tegenstander voor Haye. "Ik heb met NAC Breda, toen we nog in de eerste divisie speelden, de halve finale gehaald. We gingen hard onderuit, 7-1. Maar daarvoor schakelden we AZ uit. Geweldige ervaring. Ik zei deze week nog tegen de jongens: volgens mij ben ik nog nooit eerder dan de kwartfinale uitgeschakeld. Ik vind het bekertoernooi altijd heel leuk."

De Friezen speelden dit seizoen al twee keer eerder tegen Feyenoord. In De Kuip bleef het 0-0, terwijl de wedstrijd in Friesland in een 1-2 zege voor de Rotterdamers eindigde. "Maar het wordt sowieso een andere wedstrijd dan toen. Als je alleen al kijkt naar onze linkerkant, met Osame Sahraoui die voor heel veel dreiging zorgt en Pelle van Amersfoort die weer terug is. Dus, ik heb het gevoel dat we meer stootkracht hebben dan toen in de competitiewedstrijd. Toen sleepten we er trouwens nog bijna een gelijkspel uit. Wat dat betreft hebben we laten zien dat er dingen mogelijk zijn. Ik acht ons niet kansloos", besluit Haye.