Nieuws

Noppert: 'Ajax heeft tegen mijn zaakwaarnemer gezegd dat ik op een lijstje stond'

Noppert: 'Ajax heeft tegen mijn zaakwaarnemer gezegd dat ik op een lijstje stond'

28-02-2023 19:29

Andries Noppert stond op het wensenlijstje bij Ajax, vertelt de 28-jarige sluitpost in Helden Magazine. De Fries staat open voor een transfer, maar ziet zichzelf niet bij een echte topclub onder contract staan.

"Ik weet dat Ajax tegen mijn zaakwaarnemer heeft gezegd dat ik op een lijstje stond", aldus Noppert. "Mooi, maar wat heb ik daaraan? Als je niet bovenaan zo'n lijstje staat, moet je je ook afvragen of je wel naar zo'n club wil. Ik heb bewezen dat ik het niveau van het Nederlands elftal aankan en dat had ik niet verwacht."

"Ik heb bij onze directie aangegeven dat ik het mooi zou vinden als een club zich meldt waar zowel Heerenveen als ik beter van word, maar dat moeten ze geen tien miljoen vragen", vervolgt de Oranje-international. "Heerenveen is mijn club, maar als ik nog een keer een sportieve en financiële stap zou kunnen maken, pak ik die kans graag. En het kan me niet schelen of het Spanje, Engeland, Duitsland of Italië is. Als het maar een club is waar mijn gezin en ik ons thuis voelen."

Noppert ziet zich ondanks zijn 'geslaagde' WK in Qatar niet bij een 'echte topclub' spelen. "Ik denk dat ik mij meer op mijn gemak voel bij een middenmoter", besluit hij.