Nieuws

Kimpembe scheurt achillespees, seizoen voorbij voor PSG-verdediger

Kimpembe scheurt achillespees, seizoen voorbij voor PSG-verdediger

27-02-2023 07:00

Presnel Kimpembe heeft zondag een zware blessure opgelopen. In het duel tussen Paris Saint-Germain en Olympique Marseille dook de verdediger naar de grond. Na afloop blijkt zijn achillespees te zijn gescheurd, waardoor het seizoen van de Fransman voorbij is. 

Kimpembe zakte in elkaar na nog geen kwartier te hebben gespeeld in Le Classique, de kraker tussen PSG en Marseille. Vanwege de manier waarop Kimpembe naar het gras dook, dachten de medici aanvankelijk aan een hartprobleem of andere levensbedreigende aandoening. Uiteindelijk bleek de defibrilator niet nodig en werd de verdediger met een brancard van het veld gedragen. 

Trainer Christophe Galtier verscheen na afloop voor de camera en meldde dat Kimpembe zijn achillespees heeft afgescheurd. PSG geeft maandagochtend hetzelfde statement op de clubsite. De verdediger had de laatste negen maanden al problemen met zijn achillespees en keerde in februari terug van zijn kwetsuur. Daarvoor moest de international al tien wedstrijden laten schieten voor de Parijzenaren. Het herstel van Kimpembe wordt geschat op ongeveer een half jaar.