Nieuws

Update: PSG kan opgelucht ademhalen, Kimpembe met krukken gesignaleerd

Update: PSG kan opgelucht ademhalen, Kimpembe met krukken gesignaleerd

26-02-2023 22:50 Laatste update: 22:48

Presnel Kimpembe is zondagavond tijdens het duel tussen Paris Saint-Germain en Olympique Marseille plots in elkaar gezakt. De Fransman bleef roerloos op het veld liggen en dus renden de teammedici direct het veld op.

PSG en Marseille waren amper een kwartier aan de wedstrijd bezig toen Kimpembe zonder tegenstander in de buurt zichzelf naar de grond werkte. De speler bleef op zijn buik liggen en daarom was er grote zorg om de centrale verdediger. 

De defibrilator ging mee het veld op, maar bleek uiteindelijk niet nodig. Kimpembe was bij kennis, maar verliet per brancard het veld en werd vervangen. Wat precies gebeurd is, is tot dusver onduidelijk. De manier waarop de Fransman in elkaar zakte doet denken aan een hartprobleem of oververmoeidheid.

Met een overwinning kan PSG de voorsprong op Marseille vergroten naar acht punten. Bij een overwinning van Marseille wordt de titelstrijd weer spannend en wordt het verschil twee punten.

Update: Presnel Kimpembe is na de wedstrijd tussen Paris Saint-Germain en Olympique Marseille in het stadion gespot, ondersteund door krukken. De Fransman lijkt een achillespeesblessure te hebben opgelopen. De verdediger bleef in het duel roerloos liggen en daarom ging men de eerste minuten uit van een hartprobleem. Dusdanig ernstig is de kwetsuur in ieder geval niet, al kan niet worden uitgesloten dat de speler lange tijd uit de roulatie ligt.