Nieuws

Unnerstall doet boekje open: 'Heb teruggetrokken leven nodig om gelukkig te zijn'

Unnerstall doet boekje open: 'Heb teruggetrokken leven nodig om gelukkig te zijn'

25-02-2023 15:18
1

Lars Unnerstall staat zondag met FC Twente in de topper tegenover PSV. De Duitser wordt veelal beschouwd als de beste doelman van de Eredivisie, maar de voetballer spreekt liever niet op eenzelfde manier over zichzelf. 

Unnerstall spreekt in een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad over zijn huidige vorm en het rustige leven dat hij achter de schermen leidt. De Duitser heeft andere ambities dan de meeste profvoetballers. "Feit is wel dat in de absolute top spelen voor mij niet per se zaligmakend is. Ik heb een normaal, teruggetrokken leven nodig om gelukkig te zijn en op het veld te presteren."

In zijn tijd bij Schalke was Unnerstall meer een celebrity en dat knaagde wel eens aan de doelman. Handtekeningen geven aan kinderen en op de foto was tot daar aan toe. "Leuk zelfs. Maar om dat ook steeds met mensen van 30 of 40 te doen wanneer je net lekker op een terrasje zit met je vrouw? Ik vond het soms best ingewikkeld, spelen bij zo’n immens populaire club. Ik ben honderd keer liever Lars Unnerstall dan Lionel Messi. 

De Duitser geeft toe nog wel eens in Engeland te willen voetballen, maar daar is geen haast bij geboden. Het leven is goed bij de Tukkers. "Er zou tijdens zo’n buitenlands avontuur ook een baan voor haar moeten zijn, dat is een voorwaarde om nog een transfer te maken. Haar carrière is minstens zo belangrijk als die van mij. Wat dat betreft klopt het hele plaatje nu voor mij met FC Twente: een prachtige club die ook nog eens dicht bij huis is."