Nieuws

Overmars taste diep in de buidel voor 'échte Ajax-trainer': 'Toen wist ik het'

Overmars taste diep in de buidel voor 'échte Ajax-trainer': 'Toen wist ik het'

31-12-2021 09:21

Marc Overmars was al overtuigd van Erik ten Hag in zijn tijd bij FC Utrecht. De directeur voetbalzaken en trainer van Ajax zijn de afgelopen vier jaar vrienden geworden. Overmars blikt terug op de aanstelling van de succescoach. 

Voordat Ten Hag in beeld was bij Ajax, zag Overmars al een 'échte Ajax-trainer' in hem, stelt hij desgevraagd tegenover De Telegraaf. "Dat wist ik niet honderd procent zeker, maar hij overtuigde me tijdens Ajax-FC Utrecht in de Johan Cruijff ArenA", doelt de voormalig linksbuiten op de 1-2 nederlaag van de Amsterdammers op 5 november 2017. "Toen dacht ik: hij wordt mijn nieuwe Ajax-trainer."

Nog geen anderhalve maand later werd Marcel Keizer aan de kant gezet en nam Ten Hag het stokje over. "Daarvoor betaalden we een extreem hoge afkoopsom. Voor je nummer 1 keus doe je dat. Erik kijkt naar de samenstelling van zijn selectie, projecteert daarop zijn visie en speelt aanvallend. Achteraf gezien is het mooi dat het precies zo is uitgepakt als van tevoren gedacht."

Overmars krijgt bijval van Ten Hag zelf. De geboren Tukker meent dat hij een typische Ajax-trainer is geworden. "Ik ben opgeleid met initiatief nemen en de regie pakken. Dat is Ajax. Bij Go Ahead Eagles en FC Utrecht moest ik daar soms concessies aan doen. Hier moet je goed voetbal spelen, dominant, op de helft van de tegenstander." Toch heeft Ten Hag ook veel baat gehad bij zijn Bayern München-tijd. "Mijn opvoeding in topvoetbal heb ik bij Bayern München gehad. Beter is nauwelijks denkbaar. Het sterkte mij in de overtuiging dat ik een Ajax-trainer was."