FC Twente komt eerste horrorkwartier niet meer te boven en verliest van Go Ahead

19-02-2023 16:55
4

FC Twente is tegen de lamp gelopen bij Go Ahead Eagles. In de Adelaarshorst werd het 2-0 voor de thuisclub, dat het karwei in het eerste kwartier wist te klaren.

Gezien de uitslag van de wedstrijd tussen Feyenoord en AZ (2-1) kreeg Twente zondagmiddag te kans om in te lopen op de Alkmaarders en om in het spoor te blijven van de Rotterdammers. Dat was er zeker in het eerste kwartier niet vanaf te lezen. Na zes minuten voetbal was het Philippe Rommens die Go Ahead op voorsprong zette.

Nog geen tien minuten later was het diezelfde Rommens die weer succesvol was voor Go Ahead, maar nu was hij goed voor de assist. De Belg wist Isac Lidberg te bereiken, die de ploeg van Ron Jans op een 2-0 achter zette. Na dit moment werd het duel tijdelijk stilgelegd vanwege het nodige vuurwerk op de tribunes, wat tot grote onrust leidde. Na wat kansen over en weer was er ruimte voor de rust.

Na rust was het Twente dat aandrong, maar niet echt heel gevaarlijk werd. Sem Steijn was aan het begin van het tweede bedrijf dicht bij de aansluitingstreffer, maar hij stuitte de goed keepende Jeffrey de Lange op zijn pad. Door het puntverlies zien de Tukkers Feyenoord en PSV wat verder weg lopen. Laatstgenoemde club is volgende week de tegenstander.