Nieuws

Champions League-debuut Haller bij Dortmund aanstaande: 'Dit is zijn podium'

Champions League-debuut Haller bij Dortmund aanstaande: 'Dit is zijn podium'

13-02-2023 21:10

Sébastien Haller maakt zich op voor zijn Champions League-debuut voor Borussia Dortmund. Technisch directeur Sebastian Kehl bestempeld de spits als het ontbrekende puzzelstukje bij de Duitse grootmacht.

"Hij is een stukje van de puzzel dat we helaas een hele tijd moesten missen", aldus Kehl. "Een fitte Haller verrijkt ons team. Niet alleen met zijn voetbalkwaliteiten, maar ook als persoonlijkheid. We hebben met verlangen op hem gewacht en hij heeft hier lang naartoe gewerkt."

"Als je hem dan nu op het veld ziet, dan zij we allemaal blij", vervolgt Kehl op de clubsite. "En de Champions League is zijn podium. Ik kan me de wedstrijden tegen Ajax nog goed herinneren. Toen deed hij ons veel pijn. Hopelijk doet hij het woensdag nu vóór ons. Maar bovenal heb ik graag dat hij op lange termijn gezond blijft."

"Seb heeft na deze lange revalidatie wel even tijd nodig", aldus Kehl. De kans is groot dat Haller aan de aftrap staat, mede omdat Youssoufa Moukouko niet kan spelen. "Woensdag wil iedereen aan de aftrap staan", houdt de technisch directeur het in het midden. "Dus ook Haller. Het is een grote wedstrijd, op een groot podium voor ruim tachtigduizend toeschouwers. Dan voel je geen pijn en vermoeidheid. Ik denk dat we in een goede positie verkeren."

Dortmund neemt het woensdag om 21.00 uur op tegen Chelsea.