Nieuws

Toekomst Pröpper nog ongewis: Hij is aan het oriënteren wat zijn opties zijn

Toekomst Pröpper nog ongewis: "Hij is aan het oriënteren wat zijn opties zijn"

12-02-2023 14:28

Phillip Cocu durft niet te zeggen of Davy Pröpper doorgaat met profvoetbal. De middenvelder liep onlangs een zware blessure op en krijgt de tijd om zich te beraden over zijn toekomstplannen.

In januari was Pröpper nog groot nieuws toen hij besloot terug te keren in het betaalde voetbal bij Vitesse. Amper begonnen aan zijn comeback raakte hij in het duel met FC Emmen (2-2) zwaar geblesseerd. "Ik denk dat bij iedereen als je zo'n zware blessure oploopt, je wel een week nodig hebt om het te laten indalen", zegt Cocu bij ESPN. "Die tijd heeft hij genomen en gekregen. De blik moet vooruit. Dat dit een grote teleurstelling voor hem is, is duidelijk."

De Vitesse-trainer zag dat Pröpper weinig aanpassingstijd nodig had. "Hij had zijn plek gevonden in het team en dan slaat het noodlot toe voor hem." De voorste kruisband is afgescheurd. "Ik denk dat hij op dit moment meer aan het oriënteren is om te kijken wat zijn opties zijn."

Aan de rand van het veld komt Hedwiges Maduro aan de ESPN-desk nog met een steunbetuiging. "Het is zo zonde dat dit gebeurt. We weten allemaal hoe goed hij is. Diepgang, sterk aan de bal..." De oud-voetballer hoopt dan ook dat Pröpper een revalidatietraject ingaat en terugkomt. "Het kan eigenlijk niet zo eindigen."