Nieuws

Heitinga ziet 'speciale' Kudus: 'Met één geniaal moment kan hij beslissend zijn'

Heitinga ziet 'speciale' Kudus: 'Met één geniaal moment kan hij beslissend zijn'

12-02-2023 09:03

John Heitinga ziet een speciale rol weggelegd voor Mohammed Kudus. De trainer van Ajax is zeer te spreken over de matchwinner tegen FC Twente en hoopt op nog meer rendement van de Ghanees.

Onder Alfred Schreuder was het iedere week de vraag wie er zouden spelen en op welke positie. De ontslagen trainer begon geen enkele keer met dezelfde formatie aan de aftrap. Heitinga koos er voor om na zijn eerste wedstrijd het elftal intact te houden met Kudus op rechts. "Als je Kudus ziet, ja, die kan wel speciaal zijn", vertelde de trainer opgetekend door het Algemeen Dagblad. "In wedstrijden met een sterke tegenstander zijn het de speciale spelers die opstaan. Dat zie je met Mo. Die heeft maar één geniaal moment nodig, dan kan hij een wedstrijd voor je beslissen."

Volgens Heitinga moet je Kudus de vrijheid in het veld geven. "Of hij nu op rechts of op 10 speelt. Je moet hem niet gaan kaderen, hij moet in zijn ruimtes kunnen lopen." De 39-jarig trainer koppelde Kudus aan Berghuis die op het middenveld staat. Beide spelers kunnen op meerder posities uit de voeten waardoor het spel van Ajax dynamisch kan worden ingevuld. "Ik hou van spelers die een bepaalde flexibiliteit hebben. Zeker voorin. Dan stel je de tegenstander constant voor keuzes. Mo kan dat heel goed invullen."