Nieuws

'Super League stelt nieuwe plannen voor en wil met 60 tot 80 clubs in zee'

'Super League stelt nieuwe plannen voor en wil met 60 tot 80 clubs in zee'

09-02-2023 16:47 Laatste update: 16:51
1

De organisators van de omstreden Super League hebben een nieuw plan voorgesteld voor de opzet van de competitie. Deze keer moeten maar liefst 60 tot 80 clubs meedoen aan het plan en deze zouden worden verdeeld in verschillende divisies. 

Een adviseur van A22 Sports Management, het orgaan dat voor de Super League strijdt, laat in een voorstel weten een flinke verandering door te voeren in de opzet van de competitie. Deze clubs zouden op basis van de prestaties in het eigen land een bepaalde plek verdienen. Het is de bedoeling dat elke club elk seizoen minstens veertien Europese duels gaat spelen.

Bernd Reichart (foto), CEO van A22, zegt al met ongeveer 50 clubs te hebben gesproken. "De overgrote meerderheid is het ermee eens dat het voortbestaan van het Europese voetbal wordt bedreigd en dat het tijd is voor verandering. We willen de nieuwe opzet zo snel mogelijk presenteren, zodra de uitkomst van de rechtszaak duidelijk is", meent Reichart, die nog altijd volhoud dat het plan bij de meeste plans goed wordt ontvangen.

De UEFA en FIFA mogen de voltooiing van de Super League tegenhouden, zo gaff de advocaat-generaal van het Europees Hof eind vorig jaar al aan. Wanneer het Europees Hof zich hierbij voegt, wordt het creëren van een nieuwe competitie vrijwel onmogelijk.