Nieuws

Clasie niet geblesseerd, maar wel bloednijdig: 'Hebben er weken op gehamerd'

Clasie niet geblesseerd, maar wel bloednijdig: 'Hebben er weken op gehamerd'

04-02-2023 20:43

Jordy Clasie is zwaar teleurgesteld over het gelijkspel van AZ op bezoek bij FC Volendam. De middenvelder werd hard op zijn achillespees getrapt door Gaetano Oristanio, maar heeft geen blessure overgehouden aan de wanactie.

Clasie meldt zich na de wedstrijd bij ESPN en heeft de pest in. "Lichamelijk is het oké, het gaat goed. Geestelijk niet. Er wordt dagenlang op gehamerd dat we scherp moeten zijn en geen vrije trappen mochten weggeven. We wisten dat het één van de manieren is waarop zij kunnen scoren en wij laten het gebeuren."

Volgens de middenvelder ontbreekt het de ploeg aan volwassenheid. "Als je bovenin mee moet doen, moet je volwassen zijn op bepaalde momenten. Dit soort momenten beslissen de wedstrijd. Dat gebeurt twee wedstrijden op rij in ons nadeel."

PSV kan met een overwinning over AZ heen. "Laten we maar niet naar anderen kijken, dat is het beste voor ons. Je hoopt altijd dat je zo een wedstrijd makkelijk speelt, de bal makkelijk laat gaan en kansen creërt. We wisten dat ze het veld klein zouden houden, maar we hebben er alsnog veel te weinig mee gedaan. Dat kunnen we onszelf kwalijk nemen."