Breaking news

PSV haalt vis officieel binnen: Van Aanholt begint aan tweede periode in Eindhoven

PSV haalt vis officieel binnen: Van Aanholt begint aan tweede periode in Eindhoven

31 januari - 23:00 Laatste update: 23:12

PSV heeft Patrick van Aanholt officieel teruggehaald naar Nederland. De Eindhovenaren hebben met de Nederlander een nieuwe linksback in huis gehaald.

Van Aanholt komt naar PSV om de naar Eintracht Frankfurt vertrokken Philipp Max te vervangen. De 32-jarige verdediger komt over van Galatasaray, waar hij op een zijspoor was beland. Hoeveel de Eindhovenaren in totaal neerleggen voor de Nederlander, is nog niet bekend.

Van Aanholt kwam de eerste seizoenshelft nog tien keer in actie voor Galatasaray, maar mede door de regeling omtrent buitenlandse spelers in Turkije stond hij op de nominatie om uit Istanbul te vertrekken. "Ik kan niet wachten om te beginnen. Ik ken al een aantal jongens, zoals Xavi Simons. Het is een leuke en sterke selectie", reageert Van Aanholt op zijn overstap.

Het is de tweede periode die Van Aanholt bij PSV gaat spelen. Tussen 2005 en 2007 genoot hij de jeugdopleiding van de Brabanders, waarna hij een vroege stap naar het buitenland maakte. Chelsea pikte de verdediger op, die later achtereenvolgens bij Coventry City, Newcastle United, Leicester City, Wigan Athletic en Vitesse werd gestald. De Nederlander brak definitief niet door op Stamford Bridge, waarna hij nog bij Sunderland en Crystal Palace speelde.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!