dani alves moet vrezen voor zware gevangenisstraf

'Schokkende details rond Dani Alves in verkrachtingszaak naar buiten gebracht'

23 januari om 16:13
Laatste update: 23 januari om 17:05

Dani Alves moet vrezen voor een fikse straf naar aanleiding van aanklachten voor verkrachting. Volgens informatie van RMC Sport hangt hem een gevangenisstraf van vier tot twaalf jaar boven het hoofd. De Braziliaan zou het slachtoffer daarnaast geprobeerd te hebben financieel te compenseren, die daar niets van wil weten.

Volgens het Franse medium wil de vrouw niets anders dan gerechtigheid. Afgelopen vrijdag werd Alves in hechtenis geplaatst zonder dat de mogelijkheid bestond om door het betalen van een borgsom vrij te komen. Maandag publiceerde de Spaanse krant El Periódico de verklaring van het slachtoffer, die schokkende details bevat.

Na afloop van het WK genoot Alves van een korte vakantie in Barcelona en zou hij de vrouw hebben verkracht op het toilet van een populaire discotheek. Er zouden volgens El Periódico camerabeelden zijn waarop te zien is hoe de voetballer en het slachtoffer voor een kwartier in het toilet verdwijnen.

In de verklaring van de dame blijkt onder meer dat Alves haar tot enkele seksuele handelingen verplicht zou hebben en geslagen heeft. Vervolgens zou het slachtoffer in een ziekenhuis zijn onderworpen aan een DNA-onderzoek. Naar aanleiding van de aanklacht verbrak UNAM Pumas, de Mexicaanse werkgever van Alves, al per direct de samenwerking.

TV3 weet dat Alves liefst drie keer zijn verklaring bij de politie gewijzigd heeft: eerst zou de 39-jarige verdachte niet in de discotheek zijn geweest. Vervolgens zou hij verklaard hebben er wel te zijn geweest, maar geen contact met de vrouw te hebben gehad en tot slot zou Alves verklaard hebben dat er fysiek contact zou zijn geweest met de dame, maar dat het initiatief vanuit het vermeende slachtoffer kwam.