Dani Alves in de problemen na grensoverschrijdend gedrag in Spaanse nachtclub

10 januari 2023 om 15:28
Laatste update: 10 januari 2023 om 15:35

Dani Alves heeft zich in de nesten gewerkt. De Braziliaan is aangeklaagd wegens aanranding. Het hooggerechtshof in Catalonië heeft een onderzoek ingesteld nadat een vrouw hem heeft beschuldigd van aanranding.

Begin januari sijpelden de eerste berichten rondom Alves al door. Het voorval viel in december voor in een nachtclub in Barcelona. 126-voudig international van Brazilië zou over de schreef zijn gegaan tijdens het dansen met een vrouw, die het voldoende achtte om een aanklacht in te dienen.

Alves ontkent het voorval in alle toonaarden en heeft in het Spaanse tv-programma Y Ahora Sonsoles gereageerd op de beschuldigingen aan zijn adres. "Het is zeker niet waar. Ik hou van dansen, maar zonder daarbij in iemands aura te komen", begint de Braziliaan, die wel zijn spijt betuigt. "Het spijt me heel erg, maar ik ken deze vrouw helemaal niet. Ze doet mijn familie pijn."

Ondanks zijn 39-jarige leeftijd is Alves nog steeds actief in het profvoetbal. De rechtsback komt uit voor UNAM Pumas, waar hij nog een contract heeft voor één jaar.