Update: Dani Alves moet nacht in de cel doorbrengen richting uitspraak rechter

Dani Alves in hechtenis genomen
20 januari 2023 om 19:33
Laatste update: 20 januari 2023 om 19:44

Dani Alves is vrijdag voor de rechter verschenen na aantijgingen van een vermeende aanranding. De Braziliaanse voetballer was op 30 december in een nachtclub aanwezig en zou een vrouw hebben betast.

Alves werd vrijdag gehoord door de Catalaanse politie en vervolgens in een politieauto afgevoerd. Alves was teruggereisd vanuit Mexico, waar de 39-jarige speler tegenwoordig bij Pumas speelt. Alves werd afgevoerd naar de rechtbank, waar de voetballer werd verhoord voor zijn vermeende acties eind vorig jaar, aldus bronnen als ABC.

Het is nu aan de rechter of Alves in hechtenis wordt genomen of weer wordt vrijgelaten. Alves zou zijn hand eind december in het ondergoed van een vrouw hebben gestoken, die vervolgens aan de bel trok. Alves ontkent alle beschuldigingen en betrokkenheid. Volgens de voetballer zouden de twee slechts 'een korte tijd' alleen zijn geweest en was er niets gebeurd. 

Update: de rechter heeft besloten dat Dani Alves in de cel op de uitspraak moet wachten. Het houdt in dat de Braziliaan de nacht van vrijdag op zaterdag in de cel doorbrengt en voorlopig niet op borgtocht kan vrijkomen.