Nieuws

Dijks over nieuwe levensstijl: 'Ik speelde bij wijze van spreken als God'

Dijks over nieuwe levensstijl: 'Ik speelde bij wijze van spreken als God'

19-01-2023 12:16 Laatste update: 12:18

Mitchell Dijks is blij dat hij zijn kwaliteiten weer kan etaleren op de Nederlandse velden. De ex-speler van onder meer Ajax en sc Heerenveen was gespannen voor zijn Eredivisie-rentree bij Vitesse.

Dijks was vorige week zaterdag basisspeler tegen AZ, omdat de geschorste Maximilian Wittek afwezig was. "Mijn eerste officiële wedstrijd in zeven maanden, ik was wel gespannen, hoor, en ook best emotioneel", geeft Dijks toe in gesprek met Voetbal International. "Het was zeven maanden geleden, ik ben nieuw bij de club, keer terug na tegenslag. Het zijn die factoren gewoon. Terug uit het buitenland, je merkt dat iedereen nieuwsgierig is. Ik voelde me de dag van de wedstrijd best oké, maar het gevoel dat het weer ging gebeuren… Dat deed wat met me. Ik heb dat gevoel echt gemist."

De speler van Vitesse laat weten dat hij op zoek is naar de 'nieuwe' Mitch. Hij is hiervoor een nieuwe levensstijl gaan volgen. "Sinds vorig jaar eigenlijk. Via mijn moeder kwam ik in contact met een paragnost. Die zag dat er zo veel potentie in mij zat, maar dat ik mezelf tegenhield", zegt hij. "Ze heeft me een app gestuurd, zo’n meditatie-app. Dat mediteren doe ik dus nu, net als acupunctuur, en daar heb ik zo veel aan gehad. Vorig jaar tijdens mijn eerste wedstrijd na een tijd afwezigheid tegen AC Milan en de wedstrijden daarna was ik echt een heel andere Mitch. Je voelt je sterker, fijn in je hoofd. Kijk die wedstrijden maar terug, ik speelde bij wijze van spreken als God.