Nieuws

'Dortmund wil Ziyech graag in de winter huren van Chelsea, met een optie tot koop'

'Dortmund wil Ziyech graag in de winter huren van Chelsea, met een optie tot koop'

21-12-2021 11:12 Laatste update: 12:13

Borussia Dortmund zou Hakim Ziyech hoog op het verlanglijstje hebben staan. De nummer twee van Duitland overweegt om de 28-jarige Marokkaan te huren, met een optie tot koop. Verder staat ook Denis Zakaria hoog op het verlanglijstje van Dortmund.

Het gaat niet goed bij Dortmund, dat nu al een achterstand van negen punten heeft op koploper Bayern München. In de Champions League wist de ploeg van Marco Rose niet door te gaan, nadat Sporting Portugal de tweede plek in groep C verzekerde. Volgens het Duitse Bild heeft Dortmund het vizier gericht op Ziyech, om de ploeg van meer creativiteit te voorzien.

Dortmund overweegt om de Marokkaanse spelmaker van Chelsea te huren met een optie tot koop, omdat Ziyech nog een driejarig contract heeft in Londen met een bijbehorend salaris van ruim tien miljoen euro. Naast Ziyech wil Dortmund ook graag Borussia Mönchengladbach-middenvelder Zakaria aan de selectie toevoegen. De Zwitser mag Gladbach deze zomer waarschijnlijk gratis verlaten.

Ziyech kwam dit seizoen tot tien Premier-League wedstrijden bij Chelsea, waarin hij één keer het net wist te vinden en twee keer een assist gaf. In de Champions League speelde hij vijf van de zes wedstrijden en kwam hij tot één goal en één assist.