Arsenal wint op bezoek bij Oxford en treft Man City in vierde ronde van FA Cup

09-01-2023 22:49 Laatste update: 22:56

Arsenal heeft maandagavond geen fout gemaakt in de derde ronde van de FA Cup. De ploeg van Mikel Arteta won op bezoek bij League One-club Oxford United met 0-3 en treft Manchester City in de vierde ronde van het Engelse bekertoernooi.

Arsenal-manager Arteta voerde maandagavond zeven wijzigingen door in zijn basisopstelling in vergelijking met het Premier League-duel met Newcastle United (0-0). Ondanks een groot aantal nieuwe namen in de ploeg, bleef de aanval intact. Zo verschenen Bukayo Saka, Eddie Nketiah en Gabriel Martinelli wederom aan de aftrap tegen Oxford United.

De aanvallers van de koploper van de Premier League wisten in de eerste helft niet het net te vinden. Arsenal kwam zelf ook niet echt in de problemen, waardoor beide ploegen de kleedkamers opzochten met een 0-0 ruststand. Na een uur spelen kwam de ploeg van Arteta op stoom. Mohamed Elneny kopte de Londense grootmacht in minuut 63 op voorsprong uit een vrije trap. Zeven minuten later was het spits Nketiah die de voorsprong verdubbelde. Diezelfde Nketiah besliste een kwartier voor tijd de wedstrijd met een subtiele stift.

Dankzij deze overwinning heeft Arsenal de vierde ronde van de FA Cup bereikt. In de volgende ronde treft de koploper van de Premier League het sterke Manchester City, dat zondagavond met 4-0 won van Chelsea.