Reactie

Haller: Je kunt nu zien dat al het werk van afgelopen zes maanden de moeite was

Haller: "Je kunt nu zien dat al het werk van afgelopen zes maanden de moeite was"

09-01-2023 14:37

Sébastien Haller is terug op het trainingsveld van Borussia Dortmund, na een half jaar aan de kant te hebben gestaan wegens een tumor in zijn testikels. De Ivoriaan werkt geleidelijk aan toe aan zijn rentree als profvoetballer en zegt veel steun te hebben ervaren door te praten met lotgenoten.

De voetbalwereld schrok in de zomer van vorig jaar op toen bij Haller een tumor werd. Een lang revalidatietraject volgde voor de in de zomer van Ajax overgekomen spits. "Je kunt nu zien dat al het werk van de afgelopen zes maanden de moeite waard was", vertelt Haller aan het clubkanaal van BVB.

De voetballer kon maar moeilijk zijn situatie accepteren. "Op zo'n pad - bijvoorbeeld in het ziekenhuis - kom je veel mensen tegen met wie het beter gaat dan met jezelf op dat moment. Het is soms moeilijk te verdragen, maar je moet er gewoon in geloven dat je het zelf kunt. Dan gaat het ook beter. Dat helpt enorm."

Haller vond veel steun door onder meer te praten met oud-PSV'er Timo Baumgartl en Jean-Paal Boëtius, bij wie eerder eveneens een tumor geconstateerd werden. "Ik heb veel gepraat met Timo Baumgartl , Marco Richter en JP Boëtius. Ondanks dezelfde diagnose verloopt de ziekte bij iedereen anders, maar we konden elkaar altijd heel veel waardevolle tips."