Nieuws

Younes doet boekje open over verhit moment met Fraser: 'Deed toen niks verkeerd'

Younes doet boekje open over verhit moment met Fraser: 'Deed toen niks verkeerd'

06-01-2023 16:21

Amin Younes heeft zich uitgesproken over het verhitte moment met voormalig FC Utrecht-trainer Henk Fraser. De oefenmeester zou Younes bij de keel hebben gegrepen tijdens een training. Fraser vertrok na het incident bij de club uit de Domstad.

Younes spreekt met Voetbal International over het incident dat tot het opstappen van Fraser leidde. Op 10 december riep Younes iets naar de wedstrijdleiding tijdens een oefenduel. Fraser gaf de aanvaller een duw en greep hem bij de keel. Vier dagen later volgde de bekendmaking dat Fraser zou opstappen. "Ik was het niet eens met een beslissing van de assistent-trainer. Ja, ik klaagde. Maar ik klaagde zoals dat elke dag op elk trainingsveld in de wereld gebeurt. Het was niet zo dramatisch als wat er daarna allemaal gezegd is", stelt Younes.

De Duitse aanvaller beleefde bij eerdere clubs de nodige problemen, waardoor Younes in de media veelal als aanstichter werd bestempeld. "Ze zeiden dat ik degene was die fout zat. Misschien ben ik niet altijd de makkelijkste jongen geweest, dat had te maken met transfers, niet met zaken op het trainingsveld. Maar ik heb me ook ontwikkeld. Die bewuste dag heb ik in mijn ogen niks verkeerds gedaan", meent Younes. "Ik ben niet meer de man die ik acht jaar geleden was, jij ook niet."