Nieuws

Karsdorp krijgt trap na: 'Maakte zich schuldig aan professioneel wangedrag'

Karsdorp krijgt trap na: 'Maakte zich schuldig aan professioneel wangedrag'

03-01-2023 15:53
1

Rick Karsdorp heeft zich niet geliefd gemaakt in Rome. De Nederlandse rechtervleugelverdediger maakte zich volgens Tiago Pinto, algemeen directeur van AS Roma, schuldig aan 'ernstig professioneel wangedrag.'

Mede hierdoor lijken de wegen van Karsdorp en AS Roma deze winter te gaan scheiden. Begin november deed trainer José Mourinho een aantal gewaagde uitspraken over de 27-jarige Nederlander en sindsdien heerst er veel onrust binnen de club. "Na de wedstrijd tegen Sassuolo en na de uitspraken van Mourinho maakte de speler zich schuldig aan ernstig professioneel wangedrag, door niet te komen opdagen bij de training en niet mee te gaan op trainingskamp naar Japan", vertelt Pinto in gesprek met La Gazzetta dello Sport.

De algemeen directeur van AS Roma neemt het op voor Mourinho. "Karsdorp is nooit geïsoleerd van de selectie, ondanks dat hij twee keer niet kwam opdagen", vervolgt de bestuurder, die stelt dat de Portugese succestrainer bevangen was door emoties op het moment dat hij de uitspraken over Karsdorp deed. De voormalig speler van Feyenoord mag deze winter vertrekken, tenzij er een goed bod komt. "Hij is op de markt, maar we zullen hem nooit gratis laten gaan. Als hij vertrekt, moeten we een manier vinden om de balans te bewaken."