Nieuws

Rustwissel Van Dijk blijkt storm in glas water: 'Voelde zijn hamstring een beetje'

Rustwissel Van Dijk blijkt storm in glas water: 'Voelde zijn hamstring een beetje'

02-01-2023 21:39
1

De wissel van Virgil van Dijk had niet direct iets te maken met het slechte spel van Liverpool. De captain werd na één helft al naar de kant gehaald door manager Jürgen Klopp omdat hij last blijkt te hebben van een hamstringblessure.

De eerste helft die Liverpool maandagavond op de mat legde tegen Brentford zag er vooral in verdedigend opzicht een aantal keer zeer knullig uit. The Reds hadden geen antwoord op de voorzetten van The Bees, die bij rust met 2-0 voor stonden. Die schade had groter kunnen zijn, maar twee Brentford-goals werden afgekeurd.

Na de rust greep Klopp in met drie wissels, waaronder Van Dijk. De captain werd naar de kant gehaald voor Joël Matip. Alles wees op een rigoureuze ingreep, maar daar heeft de Duitse manager korte metten mee gemaakt. Volgens Klopp is een blessure aan de hamstring de boosdoener.

"Virgil voelde zijn hamstring een beetje. Hij zei dat hij verder kon spelen, maar we wilden geen risico nemen. De fysio’s waren daar wel blij mee", klonk het na afloop in gesprek met beIN Sports. Klopp ging daarna nog ever verder over de ernst van het kwetsuur. "Ik denk dat het niet iets serieus ergs is, daarom hebben we hem gewisseld. Op de andere posities hadden we gewoon twee paar verse benen nodig en andere vaardigheden", besloot hij, doelend op de wissels van Harvey Elliot en Kostas Tsimikas.

De avond eindigde rampzalig voor Liverpool. Het verloor met 3-1 van Brentford, waardoor het gat met de top vier uit de Premier League weer een stuk groter kan worden.