Nieuws

'Braziliaanse bond zoekt opvolger Tite, Zidane past perfect in het profiel'

'Braziliaanse bond zoekt opvolger Tite, Zidane past perfect in het profiel'

25-12-2022 11:07

Zinedine Zidane geldt als potentiële kandidaat om bondscoach van Brazilië te worden, schrijft L'Équipe. Na het vertrek van Tite is de Seleção op zoek naar een opvolger.

De Braziliaanse bond is op zoek naar een succesvolle, buitenlandse trainer die op het moment vrij is. Zidane past perfect in het profiel en wordt genoemd als kandidaat naast namen als Thomas Tuchel, Rafael Benítez en Mauricio Pochettino. Carlo Ancelotti werd ook genoemd, maar de ervaren trainer wil niet vroegtijdig vertrekken bij Real Madrid en ligt tot 2024 vast.

Zidane leek lange tijd het stokje van Didier Deschamps over te nemen als bondscoach van Frankrijk, maar de oud-voetballer lijkt langer door te gaan na het verliezen van de WK-finale tegen Argentinië. Zidane zou bij een mogelijk bondscoachschap van Brazilië onder meer Casemiro en Vinicius Jr. tegenkomen, spelers waar hij trainer van was tijdens zijn tijd bij Real Madrid. Zidane won als trainer van De Koninklijke in totaal elf prijzen, waaronder drie keer de Champions League.