Nieuws

Wiegman heeft volgende fraaie onderscheiding te pakken in Engeland

Wiegman heeft volgende fraaie onderscheiding te pakken in Engeland

22-12-2022 07:00

Sarina Wiegman is opnieuw bekroond voor haar goede werk met de nationale ploeg van de Engelse vrouwen. De 53-jarige Nederlander is door de BBC uitgeroepen tot de Sports Personality Coach van het jaar 2022.

Dat maakt de BBC woensdagavond bekend. Wiegman stond dit jaar als bondscoach van de Lionesses op het EK, dat in Engeland werd georganiseerd. Wiegman wist overtuigend beslag te leggen op de Europese titel en deed dat vaak met oogstrelend voetbal. Voor Engeland was het EK Vrouwen, dat in juli werd gewonnen, de eerste internationale hoofdprijs in het Engels voetbal sinds de WK-overwinning van de mannen in 1966.

Wiegman heeft met de goede prestaties van de ploeg de populariteit van het vrouwenvoetbal immens zien stijgen in Engeland. De Nederlander was eerst bondscoach van de Oranje vrouwen, maar besloot in augustus 2020 om de overstap te maken. Het EK werd met de Oranje vrouwen, onder leiding van Wiegman, in 2017 gewonnen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!