Nieuws

UEFA wil FIFA niet volgen met ruime blessuretijd: 'Niet de weg om in te slaan'

UEFA wil FIFA niet volgen met ruime blessuretijd: 'Niet de weg om in te slaan'

16-12-2022 06:43
3

De UEFA is niet van plan om tijdens haar toernooien ruime hoeveelheden blessuretijd te rekenen. De FIFA doet dat tijdens het WK in Qatar wel, maar NU.nl weet te melden dat het momenteel niet op de agenda van de Europese voetbalbond staat.

De FIFA schroomt niet om tijdens het WK af en toe om en nabij de tien minuten extra speeltijd bij een wedstrijd op te trekken, om zo de effectiviteit te bevorderen. Het was een initiatief van scheidsrechtersbaas Pierluigi Collina. Hij kondigde aan dat zeven, acht of negen minuten blessuretijd voortaan normaal zou gaan worden. Zodoende kon Wout Weghorst in de 101e minuut van de kwartfinale tegen Argentinië er bijvoorbeeld voor zorgen dat Oranje nog een verlenging mocht spelen.

UEFA-president Aleksander Ceferin zit er echter niet op te wachten. "Ik moet zeggen dat ik verrast was door de extreme hoeveelheden blessuretijd. Ik denk niet dat dat de weg is die we moeten inslaan. Natuurlijk zijn er meer vertragingen door het aantal toegenomen wissels en de VAR-ingrepen, maar we moeten de juiste balans bewaken. Ik denk dat wij als UEFA al goed op weg zijn. We zullen het principe dat de FIFA op dit WK hanteert dan ook zeker niet volgen."

In Qatar duurde een WK-wedstrijd hierdoor gemiddeld vier minuten langer dan tijdens het vorige toernooi. De FIFA lijkt een prominente stap te willen zetten naar zuivere speeltijd, waar al langer over wordt gesproken.