Nieuws

Twijfelgeval Ronaldo mist mogelijk duel Portugal: 'Ik denk dat het fifty-fifty is'

Twijfelgeval Ronaldo mist mogelijk duel Portugal: 'Ik denk dat het fifty-fifty is'

01-12-2022 17:34

Cristiano Ronaldo is een twijfelgeval voor het laatste groepsduel van Portugal. Zuid-Korea is vrijdag om 16.00 uur de tegenstander.

Ronaldo moest woensdag de training aan zich voorbij laten gaan wegens een blessure. 'Ik denk dat het het fifty-fifty is of hij kan spelen, we zullen zien', aldus de Portugese bondscoach Fernando Santos op de persconferentie in aanloop naar het duel tussen de Zuid-Koreanen en Portugal. Ronaldo trainde woensdag voor zichzelf in de sportschool en dus niet met de selectie.

Naast Ronaldo moest Nuno Mendes he WK geblesseerd verlaten en ook Otávio en Danilo zijn geblesseerd. 'Om de vier dagen spelen is zwaar, spelers worden moe en ervaren vermoeidheid. Vermoeidheid leidt tot stress en stress leidt tot blessures', verklaart de bondscoach.

Wat er ook gebeurt, Santos wil winnen van Zuid-Korea. 'Winnen en bovenaan eindigen in onze groep is cruciaal, want dan hebben we een extra dag om te herstellen.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!