Nieuws

Update: Vrees Frankrijk wordt werkelijkheid: Hernández lang uitgeschakeld

Update: Vrees Frankrijk wordt werkelijkheid: Hernández lang uitgeschakeld

23-11-2022 08:26 Laatste update: 08:26

De nationale ploeg van Frankrijk rekent niet op goed nieuws wat de blessure van Lucas Hernández betreft. De verdediger landde verkeerd in het duel met Australië en de verwachting is dat de speler zijn kruisband heeft gescheurd. 

Volgens RMC Sport vermoedt men een gescheurde kruisband. Hernández gleed op ongelukkige wijze uit na negen minuten spelen in het duel met Australië. De linksback kon duidelijk niet verder en werd vervangen door zijn broer Theo. Hernández zal een MRI-scan ondergaan in de Aspetar-kliniek, waar Karim Benzema eerder ook al het slechte nieuws kreeg te verwerken niet deel te kunnen nemen aan het WK.

Voor Frankrijk is het de zoveelste blessure voor het WK. N'Golo Kanté en Paul Pogba waren al vroeg uitgeteld voor het mondiale landentoernooi, maar Karim Benzema en Christopher Nkunku raakten vlak voor het eerste duel geblesseerd. Mike Maignan en Presnel Kimpembe kunnen eveneens niet in actie komen. Frankrijk won uiteindelijk het duel met Australië met 4-1 en treft zaterdag Denemarken, dat gelijkspeelde tegen Tunesië.

Update: 

Onderzoek heeft uitgewezen dat Hernández inderdaad een zware kruisbandblessure heeft opgelopen. De linksbenige verdediger van Bayern München moet daardoor een streep zetten door het volledige WK. Een maandenlange revalidatie staat op hem te wachten.

"Iedereen binnen de staf en de selectie vindt dit zeer triest voor Lucas. We verliezen een heel belangrijke speler. Lucas is sterk en ik twijfel er niet aan dat hij er alles aan zal doen om snel weer terug te keren op het veld. Namens de hele selectie en staf wens ik hem een ​​zo voorspoedig mogelijk herstel", liet bondscoach Didier Deschamps optekenen.