Nieuws

Noppert na sterk debuut: 'Als ik het goed doe, hoeft Van Gaal niet te wisselen'

Noppert na sterk debuut: 'Als ik het goed doe, hoeft Van Gaal niet te wisselen'

21-11-2022 19:25

Andries Noppert kan terugkijken op een puik debuut als basisspeler van het Nederlands elftal. De Oranje-doelman onderscheidde zich met enkele fraaie reddingen en mede daardoor ging Oranje met de zege aan de haal tegen Senegal: 0-2. Na afloop geeft de Toren van Joure aan enigszins gespannen te zijn geweest. 

Noppert schoof direct na het laatste fluitsignaal aan bij de NOS voor een analyse. "Ik lijk op Van Gaal, we hebben dezelfde humor, maar dat moet verder intern blijven", begint de eigenlijke sc Heerenveen-doelman. "Ik denk niet na over de dingen die ik zeg, maar dat is wel eerlijk."

Van keeperstrainer Frans Hoek kreeg de sluitpost vrijdag al te horen te zullen gaan spelen tegen Senegal. "Hij gaf me mee hoe ik moet spelen. Ik moet spelen zoals ik dat ook bij mijn club doe. Een keeper moet ballen tegenhouden", aldus Noppert.

'In Nederland lopen we allemaal te zeiken'

Vervolgens vraagt de NOS-verslaggever of het niet opmerkelijk is dat hij ondanks zijn gebrek aan internationale ervaring nu de nummer één van Nederland is in Qatar. "Weet je, in Nederland lopen we allemaal te zeiken. Maar volgens mij doen we dat allemaal zelf. Dan moeten we jonge talenten maar de kans geven. Ik heb heel veel geluk en ik moet het zo goed mogelijk invullen. Eén iemand maakt de keuze. Ik kan alleen mijn stinkende best doen en dat heb ik gedaan."

Toch erkent Noppert niet van steen te zijn en last te hebben gehad van wedstrijdspanning. "Maar het was wel gezond. De eerste paar dagen ging het prima. Hoe dichter je op de wedstrijd komt, hoe meer spanning je krijgt."

Aangezien het na 84 minuten voetbal nog 0-0 stond, leek het bereiken van een resultaat ver weg. "Geloof moet je altijd houden. Het was voetballend niet goed, maar dan is het wel knap als je nog een manier vindt om een wedstrijd weten te beginnen. Als ik het goed doe, heeft Van Gaal geen reden verder om te wisselen. We zijn hier met een reden: we willen heel ver komen. Het liefst worden we wereldkampioen, anders hoeven we het niet te doen."