Nieuws

PSV eindigt jaar met mooi affiche: oefenduel met AC Milan op het programma

PSV eindigt jaar met mooi affiche: oefenduel met AC Milan op het programma

17-11-2022 18:56

PSV oefent aan het einde van dit kalenderjaar tegen AC Milan. De Eindhovenaren spelen op vrijdag 30 december in het Philips Stadion een wedstrijd tegen de Milanese topploeg.

De wedstrijd zal van start gaan om 18.15 uur. Het betekent dat PSV het jaar afsluit met een historisch gezien mooi duel. De twee ploegen stonden in het verleden meermaals tegenover elkaar. Het laatste duel vond plaats in 2013/2014. Destijds was AC Milan te sterk voor de Eindhovense ploeg in de play-offs voor de Champions League. Een jaar of negen eerder was het tevens AC Milan dat ervoor zorgde dat PSV zich niet plaatste voor de Champions League-finale.

De oefenwedstrijd tegen AC Milan is het allerlaatste duel voordat de Eredivisie weer van start gaat. De Nederlandse competitie ligt sinds dit weekend stil wegens het WK in Qatar. De eerstvolgende tegenstander van PSV in de Eredivisie is het dit seizoen verrassend goed presterende Sparta Rotterdam.

Naast het duel met AC Milan zal PSV van 14 tot en met 23 december op trainingskamp gaan in Zuid-Spanje. Daar werken de Eindhovenaren nog twee oefenduels af.