Nieuws

Update: 'Ronaldo sprak niet met Bayern München, mening in Duitsland onveranderd'

Update: 'Ronaldo sprak niet met Bayern München, mening in Duitsland onveranderd'

15-11-2022 09:32 Laatste update: 09:33
1

Cristiano Ronaldo maakte afgelopen zondag in een exclusief interview bekend zeer ontevreden te zijn over de huidige situatie bij Manchester United. Een vertrek van de Portugese superster lijkt daarom aanstaande. Volgens The Daily Mail zouden er zelfs al gesprekken zijn geweest met het management van Bayern München.

Ronaldo en zijn zaakwarmer Jorge Mendes zouden namelijk vorige week een meeting hebben gehad met de bestuurlijke top van de Zuid-Duitsers, die er speciaal voor naar Engeland waren gevlogen. Mendes probeerde de aanvaller in de zomer al naar andere clubs de loodsen. Daaronder vielen Chelsea, Sporting Lissabon en Napoli, maar ook Bayern.

Bayerns algemeen directeur Oliver Kahn bevestigde in juli dat ze een mogelijk sensationele transfer hadden overwogen, maar dat Ronaldo destijds niet paste in de filosofie van de club. Der Rekordmeister was terughoudend met het te betalen loon van Ronaldo, wat zo'n 500.000 pond per week moest gaan bedragen en haalden bovendien Sadio Mané van Liverpool. Er is echter nieuwe interesse ontstaan, mede omdat de toekomst van Eric Maxim Choupo-Moting onzeker lijkt bij de ploeg van Julian Nagelsmann.

Ronaldo zal de komende maand eerst met Portugal op het WK in Qatar gaan verschijnen. De Europees kampioen van 2016 is ingedeeld in poule H, samen met Uruguay, Zuid-Korea en Ghana.

Update: Cristiano Ronaldo heeft geen gesprek gehad met Bayern München, meldt de Duitse tak van Sky. De Portugees zal in de winter niet naar Beieren vertrekken. Met name de leeftijd van de vedette en de huidige selectie van Bayern zijn reden genoeg af te zien van een eventuele overstap.